Pasulj prebranac

Pasulj prebranac

Ukupno vreme3 hrs
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Pasulj, gusti, rerna
Servings: 4 osobe

Sastojci

  • 500 gr pasulja tetovca
  • 2-3 komada šargarepe
  • 4 glavice crnog luka malo veće glavice
  • 4-5 čenova belog luka
  • 150 ml ulja
  • 2-3 kašičice aleve paprike
  • so, začin, biber i lorber

Uputstvo

  • Pasulj dobro oprati, naliti vodom i kuvati dok ne provri. Kada provri, prosuti vodu pa naliti drugu vodu i skuvati pasulj.
  • Za to vreme iseckati crni i beli luk, šargarepu izrendati i sve zajedno izdinstati na ulju.
  • Dodati 2-3 kašičice aleve paprike još malo propržiti pa u to izručiti skuvan pasulj.
  • Dobro sve izmešati, posoliti, dodati začin, biber i lorber. Začinjen pasulj ubaciti u rernu da se zapeče oko 45 minuta na 220*C.

Napomene

Nećete pogrešiti ako kupite i beli sitni pasulj za prebranac, možda je za nijansu ipak ukusniji tetovac ali ni sitniji ne zaostaje što se ukusa tiče. Ovo je omiljena hrana u vreme posta, za Badnji dan ili Veliki petak, ali ja ga vrlo često spremam i mimo posta jer je zaista preukusan.
Poslovica za danas:
-“ Inat je zao zanat.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.