Spanać

Spanać

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Spanać

Sastojci

  • 1 kg svežeg neočišćenog spanaća
  • 3-4 čena belog luka sitno iseckanog
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike brašna mekog
  • mleka po potrebi
  • 50 ml ulja

Uputstvo

  • Očistiti spanać od peteljki (koriste se samo listovi od spanaća) i oprati
  • U lonac sipati vodu, malo posoliti i staviti da provri.
  • U vrelu vodu ubaciti liske spanaća i bariti nekoliko minuta. Obaren spanać procediti i ispasirati.
  • U šerpu staviti ulje da se ugreje, skloniti sa ringle pa ubaciti beli luk i brašno i izmešati.
  • Vratiti na ringlu par sekundi da se vrlo malo proprži pa odmah izručiti ispasirani spanać, naliti sa malo mleka i posoliti. Sve promešati i pustiti da provri, ako je previše gusto dodati još malo mleka. Pustiti da prokrčka par sekundi i skloniti sa ringle.
  • Spanać je gotov a možete ga poslužiti sa jajetom isprženim na oko.

Napomene

Spanać je najlepši kada ga ovako na gusto spremite, beli luk mu doda vrlo lepu aromu a u kombinaciji sa prženim jajetom, ukus je neponovljiv. Da ne pominjem vitamine i minerale koje unosite konzumiranjem ovog divnog zeleniša. Spremite spanać za ručak i uradite nešto dobro za sebe i svoju porodicu.
Poslovica za danas:
-“ Čini dobro ne kaj se, čini zlo nadaj se.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here