Baklava sa makom

Baklava sa makom

Ukupno vreme1 hr 10 mins
Kategorija: Dessert
Kuhinja: Baklava, mak, kolač, agda

Sastojci

  • 500 gr kora za pitu
  • 3 cela jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 200 gr maka mlevenog
  • 1 kesica praška za pecivo

Agda:

  • 600 gr šećera kristal
  • 600 ml vode

Uputstvo

  • Skuvati agdu od šećera i vode i ostaviti da se ohladi.
  • Umutiti žicom ili mikserom gore navedene sastojke.
  • U tepsiju staviti 2 kore ravno a treću malo naborati.
  • Na koru staviti 2-3 kašike smese pa premazati celu koru.
  • Sa svakom sledećom korom uraditi isto. Polsednju koru staviti preko baklave ravno, iseći i staviti u već zagrejanu rernu. Peći na 200*C oko pola sata.
  • Vruću baklavu preliti hladnim sirupom, pustiti da upije sirup pa poslužiti.
  • Ovu baklavu možete napraviti i sa kokosom, jednostavno umesto maka stavite kokos.
  • Ovako izgleda gotova baklava sa kokosom.

Napomene

Ako volite mak onda će vam ovo biti omiljeni kolač, jer je lepši od bilo kog drugog kolača sa makom. Isto mogu reći i za varijantu sa kokosom a sve zahvaljujući sočnosti ovog kolača koji se prosto topi u ustima. Ako do sada niste probali ovakvu baklavu, odmah to učinite, jer oduševljenje neće izostati, to vam obećavam.
Poslovica za danas:
-“ Ko najsporije obećava, uvek najvernije ispunjava svoja obećanja.“
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here