Komisbrot sa jogurtom
Sastojci
- 5 celih jaja
- 200 gr šećera
- 100 ml jogurta
- 1 kašika ulja
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika arome vanile i vanilin šećera
- 400 gr suvog voća po izboru
- 1 šaka seckanih oraha, badema ili lešnika nije obavezno
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 250 gr brašna
Uputstvo
- Odvojiti žumanca od belanaca.
- Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati polovinu izmerenog šećera i još jednom sve dobro izmiksati. Ostaviti sa strane.
- Posebno mutiti žumanca sa preostalim šećerom, dok ne pobele. Dodati limunov sok, vanilu, ulje i suvo voće, pa umutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo i sve dobro izmešati.
- Na kraju dodati umućena belanca, pa špatulom ili varjačom mešati smesu dok se sastojci ne izjednače.
- Dobijenu smesu izručiti u podmazan pleh za komisbrot, dimenzija 10 x 30 cm i peći na 170*C oko sat vremena.
- Ispečen kolač izvaditi iz pleha, posuti obilato prah šećerom i ostaviti da se kolač dobro ohladi.
- Seći po potrebi i služiti.
Napomene
Ovo je ko zna koji po redu recept za komisbrot, a ja još uvek ne mogu da se odlučim koji je najbolji. Kako koji napravim, čini mi se da je svaki sve lepši i ukusniji.
Poslovica za danas:
-„Prava ljubav razmišlja o trenutku i o večnosti, ali nikad o trajanju.“-
Lajkujte nas: