1šakaseckanih oraha, badema ili lešnikanije obavezno
1/2kesicepraška za pecivo
250grbrašna
Uputstvo
Odvojiti žumanca od belanaca.
Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati polovinu izmerenog šećera i još jednom sve dobro izmiksati. Ostaviti sa strane.
Posebno mutiti žumanca sa preostalim šećerom, dok ne pobele. Dodati limunov sok, vanilu, ulje i suvo voće, pa umutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo i sve dobro izmešati.
Na kraju dodati umućena belanca, pa špatulom ili varjačom mešati smesu dok se sastojci ne izjednače.
Dobijenu smesu izručiti u podmazan pleh za komisbrot, dimenzija 10 x 30 cm i peći na 170*C oko sat vremena.
Ispečen kolač izvaditi iz pleha, posuti obilato prah šećerom i ostaviti da se kolač dobro ohladi.
Seći po potrebi i služiti.
Napomene
Ovo je ko zna koji po redu recept za komisbrot, a ja još uvek ne mogu da se odlučim koji je najbolji. Kako koji napravim, čini mi se da je svaki sve lepši i ukusniji. Poslovica za danas:-"Prava ljubav razmišlja o trenutku i o večnosti, ali nikad o trajanju."-