Namaz od sremuša
Sastojci
- 100 gr sveže ubranog sremuša
- 250 gr putera ili margarina
- so i biber po ukusu
Uputstvo
- Sremuš oprati pod mlazom hladne vode i dobro ga osušiti.
- Sremuš malo iseckati i staviti u električni secko, zajedno sa puterom, sobne temperature. Sve zajedno samleti, da se dobije fina kremasta smesa.
- Na kraju dodati so i biber po ukusu, pa još jednom izmiksati.
- Smesu prebaciti u posudu sa poklopcem i držati u frižideru.
- Ovaj namaz možete koristiti za doručak ili večeru, namazan na hleb.
- Takođe, možete ga koristiti i za razna peciva, hlebove, pogačice itd…
Napomene
Sezona je sremuša, a svi znamo koliko je sremuš zdrav, pa ga zato treba iskoristiti u svim mogućim varijantama. Kada sam napravila ovaj namaz, planirala sam da saznam, koliko dugo može namaz da stoji u frižideru i koliki mu je rok trajanja. Međutim, ne stiže da sačeka ni treći dan…Možda neki drugi put.
Poslovica za danas:
-“ Ništa nije nemoguće za onoga ko ima volju da pokuša.“-
Lajkujte nas: