Karamelizovani šampinjoni

Karamelizovani šampinjoni

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Prilog, Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: pečurke,šampinjoni,paprika,karamelizirani,prilog

Sastojci

  • 400 gr šampinjona
  • 50 ml ulja
  • 1 šoljica vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 30 gr putera ili margarina
  • 1 crvena paprika
  • 1 bela paprika ili zelena
  • so, začin, alevu papriku i biber po ukusu

Uputstvo

  • Izabrati manje komade šampinjona. Ja sam kupila braon šampinjone, ali samo zato što su bili manji, inače druge razlike nema.
  • Šampinjone dobro oprati i cele ubaciti u pliću šerpu ili dublji tiganj.
  • Dodati ulje i vodu, poklopiti i dinstati na tihoj vatri, desetak minuta.
  • Zatim dodati crni luk iseckan na rebarca, i obe paprike, takođe iseckane na trakice. Odmah dodati puter, izmešati, poklopiti i nastaviti sa dinstanjem. Povremeno promešati.
  • Kada je sva voda isparila, dodati alevu papriku, so, biber i začin c, izmešati i ostaviti još par minuta da se proprži.
  • Poslužiti vruće, kao prilog uz meso ili kao glavno jelo ukoliko niste ljubitelj mesa.

Napomene

Po originalnom receptu, uz papriku i luk, dodaje se i svež paradajz, iseckan na kriške. Ja sam to izostavila, ne znam zbog čega, ali činilo mi se da je sve ovo, gore navedeno, sasvim dovoljno. I bila sam u pravu. Naravno, vi odlučite i uradite po svom ukusu.
Poslovica za danas:
-„Nikada ne možeš planirati budućnost preko prošlosti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Prilog, Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here