Go Back

Namaz od sremuša

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Doručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: sremuš, namaz, pesto,puter, margarina

Sastojci

  • 100 gr sveže ubranog sremuša
  • 250 gr putera ili margarina
  • so i biber po ukusu

Uputstvo

  • Sremuš oprati pod mlazom hladne vode i dobro ga osušiti.
  • Sremuš malo iseckati i staviti u električni secko, zajedno sa puterom, sobne temperature. Sve zajedno samleti, da se dobije fina kremasta smesa.
  • Na kraju dodati so i biber po ukusu, pa još jednom izmiksati.
  • Smesu prebaciti u posudu sa poklopcem i držati u frižideru.
  • Ovaj namaz možete koristiti za doručak ili večeru, namazan na hleb.
  • Takođe, možete ga koristiti i za razna peciva, hlebove, pogačice itd...

Napomene

Sezona je sremuša, a svi znamo koliko je sremuš zdrav, pa ga zato treba iskoristiti u svim mogućim varijantama. Kada sam napravila ovaj namaz, planirala sam da saznam, koliko dugo može namaz da stoji u frižideru i koliki mu je rok trajanja. Međutim, ne stiže da sačeka ni treći dan...Možda neki drugi put.
Poslovica za danas:
-" Ništa nije nemoguće za onoga ko ima volju da pokuša."-