Sremuš oprati pod mlazom hladne vode i dobro ga osušiti.
Sremuš malo iseckati i staviti u električni secko, zajedno sa puterom, sobne temperature. Sve zajedno samleti, da se dobije fina kremasta smesa.
Na kraju dodati so i biber po ukusu, pa još jednom izmiksati.
Smesu prebaciti u posudu sa poklopcem i držati u frižideru.
Ovaj namaz možete koristiti za doručak ili večeru, namazan na hleb.
Takođe, možete ga koristiti i za razna peciva, hlebove, pogačice itd...
Napomene
Sezona je sremuša, a svi znamo koliko je sremuš zdrav, pa ga zato treba iskoristiti u svim mogućim varijantama. Kada sam napravila ovaj namaz, planirala sam da saznam, koliko dugo može namaz da stoji u frižideru i koliki mu je rok trajanja. Međutim, ne stiže da sačeka ni treći dan...Možda neki drugi put.Poslovica za danas:-" Ništa nije nemoguće za onoga ko ima volju da pokuša."-