Hleb sa sremušem

Hleb sa sremušem

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Hleb, Peciva, Testa
Kuhinja: Austrijska
Keyword: hleb, sremuš,divčlji,beli,luk, posno

Sastojci

Testo:

  • 400 gr brašna
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 150 ml mleka
  • 50 gr margarina
  • 1 celo jaje

Smesa od sremuša:

  • 70 gr sremuša
  • 100 gr margarina
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Pokriti krpom i ostaviti na toplo mesto, da naraste i duplira se.
  • Za to vreme spremiti smesu od sremuša.
  • Sremuš, margarin, so i biber, samleti u električnom secku, da se dobije fina kremasta smesa. Ovu smesu možete napraviti i dan, dva ranije, prebaciti u posudu sa poklopcem i držati u frižideru do upotrebe.
  • Naraslo testo premesiti i podeliti na male loptice, otprilike 12-15 komada.
  • Smesu istopiti na tihoj vatri, pa svaku lopticu umočiti u smesu od sremuša i ređati u pleh dimenzija 10 x 18 cm. Pleh može biti i malo veći, ali nikako manji.
  • Loptice od testa slagati u 2-3 reda i ostaviti pola sata da narastu.
  • Hleb peći na 200*C oko pola sata.

Napomene

Vreme je sremuša, a svi znamo koliko je sremuš zdrav. Iskoristite ovu zdravu travu i napravite jedan od najlepših hlebova koje sam u životu jela.
Poslovica za danas:
-„Ljut čovek otvara usta, a zatvara oči.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Hleb. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here