Burek sa mesom od gotovih kora
Sastojci
Fil:
- 300 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- ulje, so, začin i biber
Preliv:
- 2 cela jajeta
- 100 ml ulja
- 200 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- soli po ukusu
Ostalo:
- 500 gr kora za pitu
Uputstvo
Fil:
- Na malo ulja izdinstati iseckan crni luk. Dodati mleveno meso, pa ispržiti fil do kraja. Na kraju dodati so, začin i biber po ukusu.
Preliv:
- Umutiti gore navedene sastojke, pa slagati burek na sledeći način:
- Kore podeliti u 4 grupe po 4 kore. Na dno tepsije, prečnika 30 cm, složiti 4 kore, tako da svaka pokrije pola tepsije, a druga polovina ostane izvan tepsije. Kore složiti unakrst.
- Na dno sipati malo preliva, pa premazati kore na dnu. Sada uzeti drugu grupu od 4 kore, svaku koru malo zgužvati i složiti u tepsiju, da pokriju dno. Sipati preko zgužvanih kora malo preliva, pa četkicom razmazati. Preko rasporediti jednu polovinu fila od mesa.
- Preko mesa složiti treću grupu od 4 kore, takođe ih malo zguzvati, premazati prelivom i rasporediti drugu polovinu fila od mesa.
- Na isti način složiti i četvrtu grupu od 4 kore, premazati prelivom, pa pokriti polovinama kora koje stoje van tepsije. Sve zajedno pokriti jednom celom korom i premazati ostatkom preliva.
- Burek peći na 200*C oko pola sata. Ispečen burek prevrnuti na dasku i ostaviti da se malo prohladi.
- Iseći dok je topao i poslužiti.
Napomene
Možda se čini da je malo komplikovano slagati ovaj burek, ali to vam se samo čini. Burek se vaoma lako i brzo napravi, a odlična je ideja za doručak ili večeru. Fil možete ispržiti i dan ranije, tako da ujutru samo složite i ispečete, pa se vruć burek za čas nađe ujutru na trpezi.
Poslovica za danas:
-„Stvar koja nam se svidja nije nikad dovoljno plaćena.“-
Lajkujte nas: