Burek sa mesom od gotovih kora

Burek sa mesom od gotovih kora

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Pite
Kuhinja: Srpska
Keyword: pita,burek,meso,prelivena,jogurt,doručak,večera,

Sastojci

Fil:

  • 300 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje, so, začin i biber

Preliv:

  • 2 cela jajeta
  • 100 ml ulja
  • 200 ml kisele vode
  • 200 ml jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • soli po ukusu

Ostalo:

  • 500 gr kora za pitu

Uputstvo

Fil:

  • Na malo ulja izdinstati iseckan crni luk. Dodati mleveno meso, pa ispržiti fil do kraja. Na kraju dodati so, začin i biber po ukusu.

Preliv:

  • Umutiti gore navedene sastojke, pa slagati burek na sledeći način:
  • Kore podeliti u 4 grupe po 4 kore. Na dno tepsije, prečnika 30 cm, složiti 4 kore, tako da svaka pokrije pola tepsije, a druga polovina ostane izvan tepsije. Kore složiti unakrst.
  • Na dno sipati malo preliva, pa premazati kore na dnu. Sada uzeti drugu grupu od 4 kore, svaku koru malo zgužvati i složiti u tepsiju, da pokriju dno. Sipati preko zgužvanih kora malo preliva, pa četkicom razmazati. Preko rasporediti jednu polovinu fila od mesa.
  • Preko mesa složiti treću grupu od 4 kore, takođe ih malo zguzvati, premazati prelivom i rasporediti drugu polovinu fila od mesa.
  • Na isti način složiti i četvrtu grupu od 4 kore, premazati prelivom, pa pokriti polovinama kora koje stoje van tepsije. Sve zajedno pokriti jednom celom korom i premazati ostatkom preliva.
  • Burek peći na 200*C oko pola sata. Ispečen burek prevrnuti na dasku i ostaviti da se malo prohladi.
  • Iseći dok je topao i poslužiti.

Napomene

Možda se čini da je malo komplikovano slagati ovaj burek, ali to vam se samo čini. Burek se vaoma lako i brzo napravi, a odlična je ideja za doručak ili večeru. Fil možete ispržiti i dan ranije, tako da ujutru samo složite i ispečete, pa se vruć burek za čas nađe ujutru na trpezi.
Poslovica za danas:
-„Stvar koja nam se svidja nije nikad dovoljno plaćena.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Pite. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.