Čokoladne čokoladice
Sastojci
Kora:
- 120 gr putera
- 100 gr šećera
- 2 cela jajeta
- 120 gr brašna mekog
- 1 kašika kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike skuvane domace kafe
- 80 gr čokolade za kuvanje
Ostalo:
- 3-4 kašike nutele ili nekog drugog krema
- 100 ml slatke pavlake
- 100 gr čokolade za kuvanje
Uputstvo
- Umutiti penasto puter sa šećerom. Dodati jaja, brašno, prašak za pecivo, kakao, skuvanu kafu i istopljenu čokoladu, pa sve još jednom izmiksati.
- Smesi izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm, obložen papirom za pečenje.
- Koru peći na 180*C oko 15 minuta.
- Pečenu koru ostaviti da se ohladi.
- Slatku pavlaku zagrevati do vrenja, skloniti sa ringle i dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i dok smesa ne postane ujednačena. Ostaviti ganaš da se malo prohladi.
- Ohlađenu koru izdrobiti i prebaciti u veću činiju. Dodati prohlađeni ganaš i nutelu, pa sve dobro umesiti. Smesu ostaviti u frižider na dva sata, da se dobro ohladi i stegne.
- Od smese praviti bombice ili kuglice, pa ih valjati u izrendanu čokoladu, čokoladne mrvice, kokos ili ih prelivati glazurom po želji. Takođe, ovom smesom možete puniti razne kalupe, ali u tom slučaju, kalupe napunite pre nego što smesu ohladite u frižideru. Dakle čim umesite smesu, napunite kalupe, pa tek onda ostavite u frižider, da se dobro stegne. Vaditi iz kalupa i prelivati glazurom. Ukrasiti po želji.
Napomene
Od ove smese možete praviti i kejk popse, samo vam drškice fale. Inače, bombice ili kuglice su vrhunskog ukusa, možete u njih dodati malo ruma, ukoliko volite, ili kokos, ili šta vam već padne na pamet.
Poslovica za danas:
-“ Iz veličine dolazi veličina.“-
Lajkujte nas: