Mafini sa bademom – financiers
Sastojci
- 5 belanaca
- 200 gr šećera u prahu
- 150 gr mlevenog badema
- 50 gr brašna mekog
- 200 gr otopljenog putera ili margarina
Ostalo:
- 12 polovina šljiva
- malo marcipana
Uputstvo
- U veću činiju sipati brašno, šećer u prahu i mleveni badem, pa izmešati.
- Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati otopljen puter, sve vreme muteći mikserom.
- Zatim dodavati mešavinu suvih sastojaka, takođe sve vreme miksajući.
- Smesu rasporediti u kalupe za mafine. Od ove smese se dobije 12 mafina.
- Na svaki mafin staviti parče marcipana, pa poklopiti polovinom šljive. Marcipan nije obavezan, ukoliko ga ne volite.
- Mafine peći 35 minuta na 180*C.
- Posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Napomene
Ovo je stvarno jedan od najukusnijih mafina koje sam probala u poslednje vreme. Nema dalje, ali zaista. E sad, neko će reći: „a šta ću sa žumancima“ ili „ovo se ne isplati“, međutim, uopšte nije tako☝ja sam, recimo, belanca „skupljala“, pravila neka peciva u koja idu samo žumanca, pa mi ostade 5 belanaca, i eto ja ih slatko iskoristih. Takođe, belanca možete i da zamrznete bez problema. Kad god vam preostane neko belance, a vi u kutiju, poklopac i pravac zamrzivač. Potpuno se normalno umute kada se odlede, probajte, videćete.
Poslovica za danas:
-„Veseo čovek je kao Sunce – kuda god ide, osvetljava.“-
Lajkujte nas: