U veću činiju sipati brašno, šećer u prahu i mleveni badem, pa izmešati.
Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati otopljen puter, sve vreme muteći mikserom.
Zatim dodavati mešavinu suvih sastojaka, takođe sve vreme miksajući.
Smesu rasporediti u kalupe za mafine. Od ove smese se dobije 12 mafina.
Na svaki mafin staviti parče marcipana, pa poklopiti polovinom šljive. Marcipan nije obavezan, ukoliko ga ne volite.
Mafine peći 35 minuta na 180*C.
Posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Napomene
Ovo je stvarno jedan od najukusnijih mafina koje sam probala u poslednje vreme. Nema dalje, ali zaista. E sad, neko će reći: "a šta ću sa žumancima" ili "ovo se ne isplati", međutim, uopšte nije tako☝ja sam, recimo, belanca "skupljala", pravila neka peciva u koja idu samo žumanca, pa mi ostade 5 belanaca, i eto ja ih slatko iskoristih. Takođe, belanca možete i da zamrznete bez problema. Kad god vam preostane neko belance, a vi u kutiju, poklopac i pravac zamrzivač. Potpuno se normalno umute kada se odlede, probajte, videćete.Poslovica za danas:-"Veseo čovek je kao Sunce - kuda god ide, osvetljava."-