Pileće faširane šnicle
Sastojci
- 800 gr pilećeg belog mesa
- 4 cela jajeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica origana
- 2 kašike pšeničnog brašna mekog
- 2 kašike projinog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 čena belog luka
- malo bibera i tucane paprike
Uputstvo
- Pileće šnicle iseckati na male kockice. Meso ne treba soliti.
- Umutiti jaja, dodati so i sve ostale začine, izrendan beli luk, obe vrste brašna i prašak za pecivo, pa sve dobro izmešati.
- Na kraju dodati isečeno meso i još jednom sve dobro izmešati. Pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider, najmanje sat vremena. Najbolje bi bilo da sve ovo pripremite uveče, pa preko noći ostavite u frižider.
- U tiganj sipati ulje i zagrejati. Smesu vaditi kašikom, stavljati na zagrejano ulje i pržiti sa obe strane.
- Poslužiti uz neki prilog od krompira ili riže.
- Uz ovo možete poslužiti i neki sos ili neki drugi prilog, sve zavisi od toga šta volite. Takođe, od začina možete izostaviti ili dodati, ono što je po vašem ukusu.
Napomene
Divne i preukusne faširane pileće šnicle, sa ukusom karija. Ovo je jelo koje sam skorije otkrila, ali sam ga odmah uvrstila u jedan od obaveznih obroka, bar jednom mesečno. Sigurna sam da će i kod vas naći svoje mesto u redovnom meniju.
Poslovica za danas:
-„Rđav je čovek koji se tuđem zlu raduje.“-
Lajkujte nas: