Pileće šnicle iseckati na male kockice. Meso ne treba soliti.
Umutiti jaja, dodati so i sve ostale začine, izrendan beli luk, obe vrste brašna i prašak za pecivo, pa sve dobro izmešati.
Na kraju dodati isečeno meso i još jednom sve dobro izmešati. Pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider, najmanje sat vremena. Najbolje bi bilo da sve ovo pripremite uveče, pa preko noći ostavite u frižider.
U tiganj sipati ulje i zagrejati. Smesu vaditi kašikom, stavljati na zagrejano ulje i pržiti sa obe strane.
Poslužiti uz neki prilog od krompira ili riže.
Uz ovo možete poslužiti i neki sos ili neki drugi prilog, sve zavisi od toga šta volite. Takođe, od začina možete izostaviti ili dodati, ono što je po vašem ukusu.
Napomene
Divne i preukusne faširane pileće šnicle, sa ukusom karija. Ovo je jelo koje sam skorije otkrila, ali sam ga odmah uvrstila u jedan od obaveznih obroka, bar jednom mesečno. Sigurna sam da će i kod vas naći svoje mesto u redovnom meniju.Poslovica za danas:-"Rđav je čovek koji se tuđem zlu raduje."-