Lenja pita sa dulekom
Sastojci
Testo:
- 6 malih šoljica tople vode
- 6 malih šoljica šećera kristal
- 3 šoljice ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 7-8 malih šoljica brašna mekog
Fil:
- 500-600 gr duleka izrendanog na krupnije
- 1 kesica cimeta
- 1 kesica vanile
- ulje za dinstanje
Uputstvo
Fil:
- Na malo ulja izdinstati dulek, samo koliko da odmekne i zamiriše. Dodati šećer, vanilu i cimet i još malo prodinstati da se šećer istopi. Ostaviti fil sa strane.
Testo:
- Umutiti vodu, šećer, brašno i prašak za pecivo da se dobije lepa smesa, malo gušća nego za palačinke.
- U pleh, dimenzija 30×20 cm izručiti pola testa i ubaciti u rernu na desetak minuta, da se uhvati korica odozgo.
- Izvaditi iz rerne pa preko izručiti fil i lepo rasporediti preko kore.
- Preko fila preliti ostatak testa i vratiti u rernu da se ispeče do kraja.
- Ispečen i ohlađen kolač iseći na kocke i posuti šećerom u prahu.
Napomene
Idealna poslastica za ove posne dane ili za Badnje veče. Ja sam na ovaj recept sasvim slučajno naletela na nekom sajtu i sva sreća da sam ga isprobala jer sam oduševljena, kako ja tako i moji prijatelji koji su ga probali. Sigurna sam da ćete i vi biti jednako zadovoljni i jedva čekam vaše komentare.
Poslovica za danas:
-“ Svi darovi i sve ljubaznosti sveta ne mogu zameniti jedan trenutak zadovoljstva.“-
Lajkujte nas: