Na malo ulja izdinstati dulek, samo koliko da odmekne i zamiriše. Dodati šećer, vanilu i cimet i još malo prodinstati da se šećer istopi. Ostaviti fil sa strane.
Testo:
Umutiti vodu, šećer, brašno i prašak za pecivo da se dobije lepa smesa, malo gušća nego za palačinke.
U pleh, dimenzija 30x20 cm izručiti pola testa i ubaciti u rernu na desetak minuta, da se uhvati korica odozgo.
Izvaditi iz rerne pa preko izručiti fil i lepo rasporediti preko kore.
Preko fila preliti ostatak testa i vratiti u rernu da se ispeče do kraja.
Ispečen i ohlađen kolač iseći na kocke i posuti šećerom u prahu.
Napomene
Idealna poslastica za ove posne dane ili za Badnje veče. Ja sam na ovaj recept sasvim slučajno naletela na nekom sajtu i sva sreća da sam ga isprobala jer sam oduševljena, kako ja tako i moji prijatelji koji su ga probali. Sigurna sam da ćete i vi biti jednako zadovoljni i jedva čekam vaše komentare.Poslovica za danas:-" Svi darovi i sve ljubaznosti sveta ne mogu zameniti jedan trenutak zadovoljstva."-