Slatke kiflice sa džemom

Slatke kiflice sa džemom

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Srpska
Keyword: kiflice, kifle, slatke, džem, testo

Sastojci

Testo:

  • 2 cela jajeta
  • 500 ml mleka mlakog
  • 300 ml ulja
  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 3 velike kašike šećera kristal
  • 1100-1200 gr brašna mekog

Za premazivanje:

  • 250 gr putera
  • 1 celo jaje
  • 100 gr prah šećera za posipanje

Uputstvo

  • Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo podeliti na tri dela i svaki deo premesiti. Pokriti krpom i ostaviti da naraste.
  • Kada naraste, jufku rasklagijati u krug i svaki krug nožem iseći na 16 delova. Na svaki deo staviti po kašičicu džema i umotavati kifle.
  • Slatke kiflice je najbolje na ovaj način umotavati, da džem ne bi iscureo prilikom pečenja.
  • Kifle složiti u pleh, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i preko kifli narendati ceo puter ( puter ili margarin mozete i da iseckate na sitne komade i stavljate preko kiflica, ne mora preko svake).
  • Ubaciti u rernu, prethodno ugrejanu na 200*C i peći oko 20 minuta.
  • Ispečene kifle pokriti krpom da odstoje 10 minuta a onda ih jos tople uvaljati u prah šećer ili ih samo posuti odozgo.

Napomene

Ovo su prave pamuk kifle, mekane, ukusne i lake za pravljenje. Sasvim sigurno su mekane i isto tako ukusne i sutradan, samo je potrebno prekriti ih folijom ili ubaciti u kesu da se ne osuše. Vredne su svake muke, ako se mukom uopšte može nazvati spremanje hrane. Krenite na posao.
Poslovica za danas:
-„Oni koji žele nešto naučiti nikad nisu bez posla.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here