Lenja pita sa dulekom

Lenja pita sa dulekom

Ukupno vreme1 hr 20 mins
Kategorija: Dessert
Kuhinja: Srpska
Keyword: Lenja pita, pita, dulek, posno,

Sastojci

Testo:

  • 6 malih šoljica tople vode
  • 6 malih šoljica šećera kristal
  • 3 šoljice ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 7-8 malih šoljica brašna mekog

Fil:

  • 500-600 gr duleka izrendanog na krupnije
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kesica vanile
  • ulje za dinstanje

Uputstvo

Fil:

  • Na malo ulja izdinstati dulek, samo koliko da odmekne i zamiriše. Dodati šećer, vanilu i cimet i još malo prodinstati da se šećer istopi. Ostaviti fil sa strane.

Testo:

  • Umutiti vodu, šećer, brašno i prašak za pecivo da se dobije lepa smesa, malo gušća nego za palačinke.
  • U pleh, dimenzija 30×20 cm izručiti pola testa i ubaciti u rernu na desetak minuta, da se uhvati korica odozgo.
  • Izvaditi iz rerne pa preko izručiti fil i lepo rasporediti preko kore.
  • Preko fila preliti ostatak testa i vratiti u rernu da se ispeče do kraja.
  • Ispečen i ohlađen kolač iseći na kocke i posuti šećerom u prahu.

Napomene

Idealna poslastica za ove posne dane ili za Badnje veče. Ja sam na ovaj recept sasvim slučajno naletela na nekom sajtu i sva sreća da sam ga isprobala jer sam oduševljena, kako ja tako i moji prijatelji koji su ga probali. Sigurna sam da ćete i vi biti jednako zadovoljni i jedva čekam vaše komentare.
Poslovica za danas:
-“ Svi darovi i sve ljubaznosti sveta ne mogu zameniti jedan trenutak zadovoljstva.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.