Torta bela milka
Sastojci
- 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
Fil:
- 1 litar mleka
- 20 kašika šećera
- 4 kesica pudinga od vanile
- 200 ml mleka
- 300 gr bele čokolade Milke
- 250 gr putera ili margarina
- 250 gr šećera u prahu
Ostalo:
- 300 gr šlaga
- mleko ili voda za šlag
Uputstvo
Fil:
- Sipati litar mleka u šerpicu i staviti da provri.
- Posebno umutiti 200ml mleka sa šećerom i pudingom, da nema grudvica.
- Kada mleko provri, sipati umućen puding i skuvati do kraja. U vruć puding, odmah dodati belu čokoladu milku i mešati dok se čokolada ne istopi i sjedini sa pudingom. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
- Posebno umutiti puter sa šećerom u prahu, pa u to dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila, sve vreme muteći mikserom.
- Umutiti šlag sa mlekom ili vodom, svejedno je.
- Tortu filovati sledećim redom: Koricu premazati filom od pudinga, preko fila namazati tanak sloj šlaga, pa pokriti drugom koricom. Postupak ponavljati dok se sve korice ne potroše. Tortu preko premazati šlagom.
- Potrebno je da torta odstoji u frižideru bar jednu celu noć, a najbolje je da je napravite dan ili dva ranije.
Napomene
Ovo je omiljena torta mog supruga, tako da je nezaobilazni deo trpeze za slavu i preslavu. Ako nište drugo, bar se brzo i lako napravi?
Poslovica za danas:
-“ Ako volite život, život će vam uzvratiti ljubav.“-
Lajkujte nas: