Čimbur za jednu osobu
Sastojci
- 1/4 struka praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 3 cela jajeta
- 50 ml mleka
- so i ulje za prženje
Uputstvo
- Praziluk i luk sitno iseckati. Količinu luka i praziluka možete da povećavate ili smanjujete po želji.
- U tiganj koji ima poklopac, sipati malo ulja, dodati luk i praziluk i pržiti da blago porumeni.
- Umutiti jaja viljuškom ali ne skroz, potrebno je da se samo malo razbiju žumanca. Dodati mleko pa izmešati da se sjedine. Posoliti po ukusu pa izručiti preko prženog luka.
- Tiganj poklopiti i ostaviti da se prži oko 3-4 minuta. Posle toga otklopiti, i ako čimbur nije pržen, ostaviti još minut poklopljeno.
- Prženi čimbur prebaciti na tanjir i poslužiti vruć.
- Čimbur se prži samo sa jedne strane i obavezno poklopljen.
Napomene
Čimbur je neka vrsta omleta, može da se pravi na razne načine i svaki je jednako ukusan. Ja sam sebe, jedno jutro za doručak, počastila ovim čimburom i priuštila sebi jedan divan početak dana. Probajte i vi??
Poslovica za danas:
-“ Bolje je svoje jaje nego tuđa kokoška.“-
Lajkujte nas: