Čimbur za jednu osobu

Čimbur za jednu osobu

Ukupno vreme20 mins
Kategorija: Doručak
Kuhinja: Bosna
Keyword: Čimbur, jaja, luk, omlet, praziluk

Sastojci

  • 1/4 struka praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 cela jajeta
  • 50 ml mleka
  • so i ulje za prženje

Uputstvo

  • Praziluk i luk sitno iseckati. Količinu luka i praziluka možete da povećavate ili smanjujete po želji.
  • U tiganj koji ima poklopac, sipati malo ulja, dodati luk i praziluk i pržiti da blago porumeni.
  • Umutiti jaja viljuškom ali ne skroz, potrebno je da se samo malo razbiju žumanca. Dodati mleko pa izmešati da se sjedine. Posoliti po ukusu pa izručiti preko prženog luka.
  • Tiganj poklopiti i ostaviti da se prži oko 3-4 minuta. Posle toga otklopiti, i ako čimbur nije pržen, ostaviti još minut poklopljeno.
  • Prženi čimbur prebaciti na tanjir i poslužiti vruć.
  • Čimbur se prži samo sa jedne strane i obavezno poklopljen.

Napomene

Čimbur je neka vrsta omleta, može da se pravi na razne načine i svaki je jednako ukusan. Ja sam sebe, jedno jutro za doručak, počastila ovim čimburom i priuštila sebi jedan divan početak dana. Probajte i vi??
Poslovica za danas:
-“ Bolje je svoje jaje nego tuđa kokoška.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Doručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here