Praziluk i luk sitno iseckati. Količinu luka i praziluka možete da povećavate ili smanjujete po želji.
U tiganj koji ima poklopac, sipati malo ulja, dodati luk i praziluk i pržiti da blago porumeni.
Umutiti jaja viljuškom ali ne skroz, potrebno je da se samo malo razbiju žumanca. Dodati mleko pa izmešati da se sjedine. Posoliti po ukusu pa izručiti preko prženog luka.
Tiganj poklopiti i ostaviti da se prži oko 3-4 minuta. Posle toga otklopiti, i ako čimbur nije pržen, ostaviti još minut poklopljeno.
Prženi čimbur prebaciti na tanjir i poslužiti vruć.
Čimbur se prži samo sa jedne strane i obavezno poklopljen.
Napomene
Čimbur je neka vrsta omleta, može da se pravi na razne načine i svaki je jednako ukusan. Ja sam sebe, jedno jutro za doručak, počastila ovim čimburom i priuštila sebi jedan divan početak dana. Probajte i vi??Poslovica za danas:-" Bolje je svoje jaje nego tuđa kokoška."-