Piletina u sosu od belog vina
Sastojci
- 600 gr pilećih grudi
- 200 gr šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 250 gr čeri paradajza
- 2 kašike brašna mekog
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml belog vina
- 300 ml pileće supe (300ml vode da provri sa kockom supe)
- 100 ml neutralne pavlake
- peršun, so, začin i biber
Uputstvo
- Piletinu oprati, iseći na kocke i posoliti.
- Šampinjone oprati i iseći na tanke kriške.
- Crni luk iseckati na sitne kockice.
- Čeri paradajze oprati i svaki preseći na pola.
- U malo dublji tiganj sipati maslinovo ulje, crni luk i šampinjone i izdinstati. Dodati iseckanu piletinu i pržiti kratko, koliko treba da piletina porumeni.
- Ubaciti čeri paradajz i promešati. Odmah dodati i brašno i još jednom sve promešati pa zaliti belim vinom i kuvati 1 minut.
- Sada sve zaliti supom, promešati i pustiti par minuta da se kuva.
- Na kraju sipati neutralnu pavlaku, so, biber, začin i iseckan peršun, izmešati i kuvati otprilike 3 minuta.
- Kao prilog možete skuvati makarone, pire krompir, bareni pirinač ili nešto četvrto.
Napomene
Piletina vam daje neiscrpan izvor ideja za kuvanje. Sa piletinom se svako povrće lepo druži, ona voli i lonac i šerpu i tiganj, u ljubavi je i sa ringlom i sa rernom, snalazi se dobro u svakom godišnjem dobu i na svakoj trpezi…Kada imate piletinu, dovoljno je samo malo mašte i kreativnosti pa da spremite ručak iz snova.
Poslovica za danas:
-“ Ne odustajte od svojih snova ili će vaši snovi odustati od vas.“-
Lajkujte nas: