300mlpileće supe (300ml vode da provri sa kockom supe)
100mlneutralne pavlake
peršun, so, začin i biber
Uputstvo
Piletinu oprati, iseći na kocke i posoliti.
Šampinjone oprati i iseći na tanke kriške.
Crni luk iseckati na sitne kockice.
Čeri paradajze oprati i svaki preseći na pola.
U malo dublji tiganj sipati maslinovo ulje, crni luk i šampinjone i izdinstati. Dodati iseckanu piletinu i pržiti kratko, koliko treba da piletina porumeni.
Ubaciti čeri paradajz i promešati. Odmah dodati i brašno i još jednom sve promešati pa zaliti belim vinom i kuvati 1 minut.
Sada sve zaliti supom, promešati i pustiti par minuta da se kuva.
Na kraju sipati neutralnu pavlaku, so, biber, začin i iseckan peršun, izmešati i kuvati otprilike 3 minuta.
Kao prilog možete skuvati makarone, pire krompir, bareni pirinač ili nešto četvrto.
Napomene
Piletina vam daje neiscrpan izvor ideja za kuvanje. Sa piletinom se svako povrće lepo druži, ona voli i lonac i šerpu i tiganj, u ljubavi je i sa ringlom i sa rernom, snalazi se dobro u svakom godišnjem dobu i na svakoj trpezi...Kada imate piletinu, dovoljno je samo malo mašte i kreativnosti pa da spremite ručak iz snova.Poslovica za danas:-" Ne odustajte od svojih snova ili će vaši snovi odustati od vas."-