Salata Mimoza
Sastojci
- 200 gr krompira
- 200 gr šunke
- 3 cela jajeta tvrdo kuvana
- 200 gr kačkavalja
- 1 cela kisela pavlaka
- 100 gr majoneza
Uputstvo
- Ova mera je dovoljna za jednu činiju prosečne veličine ili za jednu vatrostalnu činiju srednje veličine.
- Krompir skuvati u ljusci, ohladiti i oljuštiti.
- Na dno činije narendati krompir na krupno i posoliti.
- Preko krompira staviti pola kisele pavlake i razmazati. Preko pavlake narendati na krupno šunku i premazati majonezom.
- Zatim, takođe na krupno, narendati dva cela jajeta i jedno belance. Posoliti.
- Preko jaja narendati 150 gr kačkavalja i premazati drugom polovinom pavlake.
- Na kraju, na sitno, izrendati žumance i 50 gr kačkavalja. Takođe posoliti.
- Ostaviti u frižider da se ohladi i sastojci sjedine svoje ukuse.
- Možete povećati količinu majoneza i pavlake ako vam se učini da je malo. Možete, takođe da izmešate majonez i pavlaku pa ovom smesom da premazujete sastojke, mada je za mene lično, bolja varijanta da se premazuje odvojeno.
Napomene
Na pragu je proleće, godišnje doba ljubavi i mimoza. Pravo je vreme za ovu salatu. Treba vam samo malo vremena da je napravite, a možete je poslužiti uz neko meso ili nešto suhomesnato, za doručak ili večeru, gostima ili ukućanima… Mimoza je svakako divna, bilo kao cveće ili salata, svejedno je.
Poslovica za danas:
-“ Ako žudite za ljubavlju, neka vam kao mamac posluži srce, a ne mozak.“-
Lajkujte nas: