Salata Mimoza

Salata Mimoza

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Salata
Kuhinja: Srpska
Keyword: Salata, mimoza, kuvana, jaja, predjelo

Sastojci

  • 200 gr krompira
  • 200 gr šunke
  • 3 cela jajeta tvrdo kuvana
  • 200 gr kačkavalja
  • 1 cela kisela pavlaka
  • 100 gr majoneza

Uputstvo

  • Ova mera je dovoljna za jednu činiju prosečne veličine ili za jednu vatrostalnu činiju srednje veličine.
  • Krompir skuvati u ljusci, ohladiti i oljuštiti.
  • Na dno činije narendati krompir na krupno i posoliti.
  • Preko krompira staviti pola kisele pavlake i razmazati. Preko pavlake narendati na krupno šunku i premazati majonezom.
  • Zatim, takođe na krupno, narendati dva cela jajeta i jedno belance. Posoliti.
  • Preko jaja narendati 150 gr kačkavalja i premazati drugom polovinom pavlake.
  • Na kraju, na sitno, izrendati žumance i 50 gr kačkavalja. Takođe posoliti.
  • Ostaviti u frižider da se ohladi i sastojci sjedine svoje ukuse.
  • Možete povećati količinu majoneza i pavlake ako vam se učini da je malo. Možete, takođe da izmešate majonez i pavlaku pa ovom smesom da premazujete sastojke, mada je za mene lično, bolja varijanta da se premazuje odvojeno.

Napomene

Na pragu je proleće, godišnje doba ljubavi i mimoza. Pravo je vreme za ovu salatu. Treba vam samo malo vremena da je napravite, a možete je poslužiti uz neko meso ili nešto suhomesnato, za doručak ili večeru, gostima ili ukućanima… Mimoza je svakako divna, bilo kao cveće ili salata, svejedno je.
Poslovica za danas:
-“ Ako žudite za ljubavlju, neka vam kao mamac posluži srce, a ne mozak.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Salata. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.