Ova mera je dovoljna za jednu činiju prosečne veličine ili za jednu vatrostalnu činiju srednje veličine.
Krompir skuvati u ljusci, ohladiti i oljuštiti.
Na dno činije narendati krompir na krupno i posoliti.
Preko krompira staviti pola kisele pavlake i razmazati. Preko pavlake narendati na krupno šunku i premazati majonezom.
Zatim, takođe na krupno, narendati dva cela jajeta i jedno belance. Posoliti.
Preko jaja narendati 150 gr kačkavalja i premazati drugom polovinom pavlake.
Na kraju, na sitno, izrendati žumance i 50 gr kačkavalja. Takođe posoliti.
Ostaviti u frižider da se ohladi i sastojci sjedine svoje ukuse.
Možete povećati količinu majoneza i pavlake ako vam se učini da je malo. Možete, takođe da izmešate majonez i pavlaku pa ovom smesom da premazujete sastojke, mada je za mene lično, bolja varijanta da se premazuje odvojeno.