Panakota
Sastojci
- 400 ml kokosovog mleka
- 300 ml slatke pavlake
- 50 gr šećera kristal
- 1 kesica želatina
- 1 kesica vanile
- voće za preliv
Uputstvo
- U šerpu sipati kokosovo mleko, pavlaku i šećer i staviti da se zagreva na tihoj vatri.
- Želatin napraviti po uputstvu sa kesice.
- Kada je smesa u šerpi zagrejana, pre nego što provri, skinuti sa ringle i sipati u nju spremljen želatin.
- Mešati par trenutaka da se želatin istopi.
- Smesu sipati u čaše, tako što se ostavi 1/3 čaše prazna. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne. Čaše možete i da iskosite malo i tako ostavite da se panakota stegne.
- Jedan mango oljuštiti, polivinu ispasirati u blenderu ili sa štapnim mikserom a polovinu iseckati na sitne kockice pa sve sastaviti i ovom smesom preliti panakotu u čaši.
- Panakotu takođe možete preliti i skuvanim sirupom od malina. U šerpicu staviti dve šake malina, dodati 2-3 kašike šećera pa prokuvati par minuta na ringli. Kada se preliv ohladi, preliti preko panakote u čaši.
- Ukrasiti rafaelo kuglama.
Napomene
Ovaj desert je nešto savršeno. Nema toga, ko se neće oduševiti izgledom i ukusom ove poslastice, kada je iznesete na sto. Veoma je laka za pravljenje, i uz samo malo truda i odvojenog vremena, poslastica je gotova. Preporučujem od srca.
Poslovica za danas:
-“ Svi vaši snovi mogu se ostvariti, ako imate hrabrosti da ih pratite.“-
Lajkujte nas: