Panakota

Panakota

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Desert
Kuhinja: Italian
Keyword: Panakota, krem, voćni, maline, mango, kokos, melko

Sastojci

  • 400 ml kokosovog mleka
  • 300 ml slatke pavlake
  • 50 gr šećera kristal
  • 1 kesica želatina
  • 1 kesica vanile
  • voće za preliv

Uputstvo

  • U šerpu sipati kokosovo mleko, pavlaku i šećer i staviti da se zagreva na tihoj vatri.
  • Želatin napraviti po uputstvu sa kesice.
  • Kada je smesa u šerpi zagrejana, pre nego što provri, skinuti sa ringle i sipati u nju spremljen želatin.
  • Mešati par trenutaka da se želatin istopi.
  • Smesu sipati u čaše, tako što se ostavi 1/3 čaše prazna. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne. Čaše možete i da iskosite malo i tako ostavite da se panakota stegne.
  • Jedan mango oljuštiti, polivinu ispasirati u blenderu ili sa štapnim mikserom a polovinu iseckati na sitne kockice pa sve sastaviti i ovom smesom preliti panakotu u čaši.
  • Panakotu takođe možete preliti i skuvanim sirupom od malina. U šerpicu staviti dve šake malina, dodati 2-3 kašike šećera pa prokuvati par minuta na ringli. Kada se preliv ohladi, preliti preko panakote u čaši.
  • Ukrasiti rafaelo kuglama.

Napomene

Ovaj desert je nešto savršeno. Nema toga, ko se neće oduševiti izgledom i ukusom ove poslastice, kada je iznesete na sto. Veoma je laka za pravljenje, i uz samo malo truda i odvojenog vremena, poslastica je gotova. Preporučujem od srca.
Poslovica za danas:
-“ Svi vaši snovi mogu se ostvariti, ako imate hrabrosti da ih pratite.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here