Keyword: Panakota, krem, voćni, maline, mango, kokos, melko
Sastojci
400mlkokosovog mleka
300mlslatke pavlake
50gršećerakristal
1kesicaželatina
1kesicavanile
voće za preliv
Uputstvo
U šerpu sipati kokosovo mleko, pavlaku i šećer i staviti da se zagreva na tihoj vatri.
Želatin napraviti po uputstvu sa kesice.
Kada je smesa u šerpi zagrejana, pre nego što provri, skinuti sa ringle i sipati u nju spremljen želatin.
Mešati par trenutaka da se želatin istopi.
Smesu sipati u čaše, tako što se ostavi 1/3 čaše prazna. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne. Čaše možete i da iskosite malo i tako ostavite da se panakota stegne.
Jedan mango oljuštiti, polivinu ispasirati u blenderu ili sa štapnim mikserom a polovinu iseckati na sitne kockice pa sve sastaviti i ovom smesom preliti panakotu u čaši.
Panakotu takođe možete preliti i skuvanim sirupom od malina. U šerpicu staviti dve šake malina, dodati 2-3 kašike šećera pa prokuvati par minuta na ringli. Kada se preliv ohladi, preliti preko panakote u čaši.
Ukrasiti rafaelo kuglama.
Napomene
Ovaj desert je nešto savršeno. Nema toga, ko se neće oduševiti izgledom i ukusom ove poslastice, kada je iznesete na sto. Veoma je laka za pravljenje, i uz samo malo truda i odvojenog vremena, poslastica je gotova. Preporučujem od srca.Poslovica za danas:-" Svi vaši snovi mogu se ostvariti, ako imate hrabrosti da ih pratite."-