Šaum rolne

Šaum rolne

Kategorija: Kolači
Kuhinja: Nemačka
Keyword: šaum, šam, rolne, belanca, lisnato, testo, brze

Sastojci

  • 1 pakovanje lisnatog testa

Šaum:

  • 2 belanceta
  • 140 gr šećera kristal

Uputstvo

  • Lisnato testo rastanjiti na 2-3 mm, ukoliko niste kupili već rastanjeno. Testo u obliku pravougaonika, preseći popreko (užom stranom) na 8 traka.
  • Kalupe za šaum rolne obmotavati trakom ukuso, od početka do kraja, ređati ih u pleh, premazati umućenim jajetom i peći na 200*C oko 15 minuta. Ostaviti da se potpuno ohlade, pa izvući kalup.
  • U metalnu posudu sipati belanca i šećer, pa staviti na paru da se kuva, sve vreme mešajući žicom. Kada se šećer istopio i pod prstima se više ne osećaju kristali šećera, skinuti sa pare.
  • Sada smesu mutiti mikserom otprilike desetak minuta, dok se ne dobije lep, čvrst šaum. Šaum prebaciti u dresing ili občnu kesu, odseći vrh, pa napuniti rolne.
  • Posuti ih prah šećerom i poslužiti.

Napomene

Ovo je brža verzija šaum rolni i ako u frižideru imate zaludno pakovanje lisnatog testa, ili ako imate neiskorišćena belanca, eto rešenja da dobijete jedan preukusni desert za veoma kratko vreme i bez imalo muke. 
Poslovica za danas:
-„Gde nema mačke, miševi kolo vode.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here