Lisnato testo rastanjiti na 2-3 mm, ukoliko niste kupili već rastanjeno. Testo u obliku pravougaonika, preseći popreko (užom stranom) na 8 traka.
Kalupe za šaum rolne obmotavati trakom ukuso, od početka do kraja, ređati ih u pleh, premazati umućenim jajetom i peći na 200*C oko 15 minuta. Ostaviti da se potpuno ohlade, pa izvući kalup.
U metalnu posudu sipati belanca i šećer, pa staviti na paru da se kuva, sve vreme mešajući žicom. Kada se šećer istopio i pod prstima se više ne osećaju kristali šećera, skinuti sa pare.
Sada smesu mutiti mikserom otprilike desetak minuta, dok se ne dobije lep, čvrst šaum. Šaum prebaciti u dresing ili občnu kesu, odseći vrh, pa napuniti rolne.
Posuti ih prah šećerom i poslužiti.
Napomene
Ovo je brža verzija šaum rolni i ako u frižideru imate zaludno pakovanje lisnatog testa, ili ako imate neiskorišćena belanca, eto rešenja da dobijete jedan preukusni desert za veoma kratko vreme i bez imalo muke. Poslovica za danas:-"Gde nema mačke, miševi kolo vode."-