Karpati sa malinama
Sastojci
Testo:
- 200 ml vode
- 125 gr margarina
- 200 gr brašna
- 5 celih jaja
Fil od vanile:
- 1 litar mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 200 gr šećera
- 200 gr margarina ili putera
Voćni fil:
- 400 gr malina
- 5-6 kašika šećera
- 1 puna kašika gustina
Ostalo:
- 250 ml slatke pavlake
Uputstvo
- Vodi i margarin sipati u šerpu i pustiti da provri. Dodati brašno i izmešati da se sastojci sjedine. U smesu dodavati jaja, jedno po jedno sve vreme muteći mikserom.
- Smesu podeliti na dva dela, pa od ovoga ispeći dve kore u okruglom plehu, prečnika 26 cm.
- Skuvati puding na uobičajen nači i ostaviti ga da se ohladi. U ohlađen puding dodati margarin i dobro izmiksati da se dobije fina krema.
- Maline i šećer kuvati par minuta, pa u voće dodati gustin razmućen u malo vode, i sve kuvati da se fil zgusne. Ostaviti fil da se ohladi.
- Posebno umutiti slatku pavlaku.
- Sada filovati kolač na sledeći način: Jednu koru ostaviti na dno okruglo pleha na rasklapanje. Preko kore sipati fil od vanile i fino rasporediti. Preko ovog fila sipati voćni fil, a preko njega umućenu slatku pavlaku. Preko pavlake staviti drugu koru, pa ostaviti u frižider da se filovi ohlade i stegnu.
- Kada se kolač ohladio, skinuti obruč od pleha i posuti ga šećerom u prahu.
- Iseći i poslužiti.
Napomene
Ja mislim da mi je ovo već četvrti ili peti recept za kolač Karpati i bukvalno mi je svaki bio čista fantazija. Tako da, ako pravite ovaj kolač po mom receptu, koji god da nađete na mom sajtu, nema da brinete, zagarantovano odličan.
Poslovica za danas:
-„Nije sreća para puna vreća.“-
Lajkujte nas: