Jafa kocke
Sastojci
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 400 gr šećera
- 300 ml vode
- 250 gr margarina
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 2 cele pomorandže
- 200 gr mlevenih oraha
- 200 gr mlevenog plazma keksa
Glazura:
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Uputstvo
- U šerpu sipati šećer i vodu i kuvati 1-2 minuta od momenta kada počne da vri. Skloniti sa ringle, pa dodati margarin i čokoladu i mešati da se sve istopi.
- Pomorandže izblendirati u blenderu ili električnom secku, a ukoliko nemate ni jedno ni drugo, možete ih samleti na vodenicu za meso ili ih zaledite pa izrendajte na sitno.
- U gornju smesu dodati izblendirane pomorandže, mlevene orahe i mleveni keks, pa sve dobro izmešati, da se sastojci potpuno sjedine.
- Ostaviti smesu 5-6 minuta da se malo prohladi, pa filovati korice za rozen tortu. Poslednju koru ne premazivati.
- Nafilovan kolač pokriti folijom, pa opteretiti nečim težim i ostaviti sat-dva da se kolač ohladi i odmekne.
- Preko kolača razliti glazuru od čokolade i ostaviti da se glazura stegne. Kolač seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Evo još jednog brzinskog kolača. Znam da ima onih koji više vole domaće rozen korice, slažem se da su lepše i ukusnije, ali i ove kupovne su sasvim dobre i ukusne. Ja lično uvek kupujem kore „Sunce- Nova Varoš“, meni su nekako najbolje. Pa ukoliko želite brz i ukusan kolač, kupite kore i napravite kolač za 10 minuta, a ako pak imate vremena na pretek, umesite i pecite domaće kore, pa ovim filom nafilujte, bićete oduševljeni.
Poslovica za danas:
-„Sretan je onaj koji ne nosi zavist kao saputnika.“-
Lajkujte nas: