Vodi i margarin sipati u šerpu i pustiti da provri. Dodati brašno i izmešati da se sastojci sjedine. U smesu dodavati jaja, jedno po jedno sve vreme muteći mikserom.
Smesu podeliti na dva dela, pa od ovoga ispeći dve kore u okruglom plehu, prečnika 26 cm.
Skuvati puding na uobičajen nači i ostaviti ga da se ohladi. U ohlađen puding dodati margarin i dobro izmiksati da se dobije fina krema.
Maline i šećer kuvati par minuta, pa u voće dodati gustin razmućen u malo vode, i sve kuvati da se fil zgusne. Ostaviti fil da se ohladi.
Posebno umutiti slatku pavlaku.
Sada filovati kolač na sledeći način: Jednu koru ostaviti na dno okruglo pleha na rasklapanje. Preko kore sipati fil od vanile i fino rasporediti. Preko ovog fila sipati voćni fil, a preko njega umućenu slatku pavlaku. Preko pavlake staviti drugu koru, pa ostaviti u frižider da se filovi ohlade i stegnu.
Kada se kolač ohladio, skinuti obruč od pleha i posuti ga šećerom u prahu.
Iseći i poslužiti.
Napomene
Ja mislim da mi je ovo već četvrti ili peti recept za kolač Karpati i bukvalno mi je svaki bio čista fantazija. Tako da, ako pravite ovaj kolač po mom receptu, koji god da nađete na mom sajtu, nema da brinete, zagarantovano odličan.Poslovica za danas:-"Nije sreća para puna vreća."-