U šerpu sipati šećer i vodu i kuvati 1-2 minuta od momenta kada počne da vri. Skloniti sa ringle, pa dodati margarin i čokoladu i mešati da se sve istopi.
Pomorandže izblendirati u blenderu ili električnom secku, a ukoliko nemate ni jedno ni drugo, možete ih samleti na vodenicu za meso ili ih zaledite pa izrendajte na sitno.
U gornju smesu dodati izblendirane pomorandže, mlevene orahe i mleveni keks, pa sve dobro izmešati, da se sastojci potpuno sjedine.
Ostaviti smesu 5-6 minuta da se malo prohladi, pa filovati korice za rozen tortu. Poslednju koru ne premazivati.
Nafilovan kolač pokriti folijom, pa opteretiti nečim težim i ostaviti sat-dva da se kolač ohladi i odmekne.
Preko kolača razliti glazuru od čokolade i ostaviti da se glazura stegne. Kolač seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Evo još jednog brzinskog kolača. Znam da ima onih koji više vole domaće rozen korice, slažem se da su lepše i ukusnije, ali i ove kupovne su sasvim dobre i ukusne. Ja lično uvek kupujem kore "Sunce- Nova Varoš", meni su nekako najbolje. Pa ukoliko želite brz i ukusan kolač, kupite kore i napravite kolač za 10 minuta, a ako pak imate vremena na pretek, umesite i pecite domaće kore, pa ovim filom nafilujte, bićete oduševljeni.Poslovica za danas:-"Sretan je onaj koji ne nosi zavist kao saputnika."-