Umutiti jaja. Dodati začine, beli luk, ulje, vodu i mleveno meso, pa sve dobro izmešati, da se sastojci sjedine.
Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa sve još jednom izmešati. Probati smesu, pa ako je potrebno, dodati još nešto od začina.
Smesu pokriti folijom i odložiti u frižider na 2 sata ili preko noći.
Pred posluživanje, izvaditi iz frižidera, vaditi kašikom pljeskavice i spuštati na ugrejano ulje, pa pržiti sa obe strane.
Poslužiti toplo uz prilog po želji.
Napomene
Ove kineske šnicle ili pljeskavice, kako ih ko već zove, su jedan od najbržih i najukusnijih ručkova koji postoji. Ako još uz njih poslužite neki prilog, kao što je pire krompir, ručak je kompletan i zadovoljiće i najizbirljivije ukuse.Poslovica za danas:-" Hrabrost se nalazi na neočekivanim mestima."-