Gibanica venac

Gibanica venac

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Pite
Kuhinja: Srpska
Keyword: pita,gibanica,kore,gotove,sir,doručak,večera

Sastojci

  • 500 gr kora za pitu

Fil:

  • 4 cela jajeta
  • 150 ml kisele vode
  • 150 ml ulja
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 250 gr krem sira
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Uputstvo

  • Spremiti okruglu tepsiju, prečnika 30 cm. Obložiti je papirom za pečenje i u sredinu staviti šolju ili malu činijicu, koja može da izdrži viskou temperaturu u rerni.
  • Kore za pitu preseći na tri dela. Sada uzimati traku po traku i gužvati je kao harmoniku, pa slagati u tepsiju, oko čaše.
  • Umutiti fil od gore navedenih sastojaka, pa kutlačom preliti preko kora u tepsiji. Kašičicom polako širiti nabore, da fil može da uđe u sve delove kora.
  • Složenu gibanicu posuti susamom i peći na 180*C oko 45 minuta.
  • Ostaviti da se malo prohladi, iseći i poslužiti sa sve tepsijom. U činijicu koja se nalazi u sredini tepsije, možete sipati kiselo mleko, jogurt ili kečap.

Napomene

Kao što rekoh, gibanicu obožavam i mogla bih je jesti svaki dan za doručak. Zato je tako često i pravim, i zato isprobavam nove recepte i oblike. I svaka me nova, iznova oduševi, taman pomislim da je ovo najbolja gibanica koju sam do sada jela, eto novog recepta i novog oduševljenja. Idemo dalje.
Poslovica za danas:
-„Od nevolje nema bolje škole.“
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Pite. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here