Ručak iz sača

Ručak iz sača

Ukupno vreme3 hrs
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: meso,povrće,sač,rerna,ručak,pečeno

Uputstvo

  • Za ovaj preukusni ručak, sastojke i količinu odredite sami, a ja ću sada navesti šta sam ja stavila od namirnica. Količinu sastojaka ponaosob, nisam merila, mada mislim da je količina presudna na osnovu broja presona, za koje spremate ručak.
  • Spremila sam tri vrste mesa, junetinu, svinjetinu i suva špic rebra. Takođe, isekla sam domaću suvu slaninu, na manju parčad, koliko samo da zamiriše i da sve malo zamasti.
  • Od povrća, tu je krompir, šargarepa, šampinjoni, crni i beli luk i dve cele, sveže paprike, koje sam dodala pred kraj, kako bi pustile miris i kako bi jelo dobilo posebnu aromu.
  • Da začinim jelo, koristila sam so, biber, lorber i alevu papriku.
  • I naravno domaća, svinjska mast. Mašću malo deblje podmažete ceo sač i poklopac takođe.
  • Način slaganja je sledeći: U sač rasporediti polovinu spremljenog povrća. Posoliti. Preko povrća složiti suvo meso i slaninu, takođe posoliti. Na kraju, rasporediti drugu polovinu povrća. Preko posuti začine, naliti sa vrlo malo vode (jedna mala šoljica za kafu) i pravac rerna. Rernu sada uključiti na 250*C i ostaviti sač, najmanje dva sata da se peče.
  • Vreme pečenja zavisi isključivo od veličine sača i količine sastojaka.
  • Još jedna napomena: Krompir sam sekla na polovine. Šargarepu na 2-3 dela. Šampinjone sam stavljala cele. Crni luk na pola, pa na sitnije kriške. A čenjeve belo luka cele pobacala preko svega. Paprike, kao što rekoh, oprala i ubacila cele.
  • Savetujem da ovaj ručak poslužite baš iz sača. Budite sigurni da će, kada stavite sač na sredinu postavljenog stola, uslediti pravo oduševljenje kod vaših gostiju.

Napomene

Skoro nisam nešto lepše spremila za svoje goste, i skoro gosti nisu bili toliko oduševljeni hranom, kao sa ovim jelom iz sača. U njemu se sve tako lepo slaže, tako da šta god spustite u sač, to je carstvo čula mirisa i ukusa, kada se ispeče. A posla bukvalno pola sata. Od srca preporučujem.
Poslovica za danas:
-“ Gde je sloga, tu je Božji blagoslov.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating
The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here