Posne kiflice

Posne kiflice

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Keks, Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: kiflice,prhke,posne,orasi,džem,slatko,brzo,jeftino

Sastojci

Testo:

  • 250 gr margarina
  • 5 kašika hladne vode
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 300 gr brašna
  • malo izrendane kore od limuna

Fil:

  • 100 gr mlevenih oraha
  • 1-2 kašike džema po izboru

Uputstvo

  • Umutiti margarin sa vodom, sirćetom i izrendanom koricom limuna. Dodati brašno pa zamesiti fino, glatko testo. Ako se testo lepi za ruke, dodajte slobodno još malo brašna.
  • Testo staviti u frižider na 10-15 minuta, taman dok spremite fil za kiflice.
  • U mlevene orahe dodati džem i sve dobro izmešati, da se dobije kompaktna, gusta smesa.
  • Testo rastanjiti u oblik pravougaonika, debljine 5 mm, pa iseći na kvadrate dimenzija 5 x 5 cm, ili ako želite malo veće.
  • Na svaki kvadrat staviti po kašičicu fila.
  • Sada spajati po dva dijagonalna kraja kvadrata i ređati kiflice u pleh, obložen papirom za pečenje.
  • Kiflice peći na 180*C oko 20 minuta.
  • Pečene kiflice odmah posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

Napomene

Neko ove kiflice zove još i „Božićne kiflice“. Inače, kiflice ne moraju obavezno da budu u posnoj varijanti. Umesto margarina, možete koristiti puter, odnosno maslac, biće još ukusnije.
Poslovica za danas:
-“ Ko pod kruškom sedi, taj kruške i jede.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.