Umutiti margarin sa vodom, sirćetom i izrendanom koricom limuna. Dodati brašno pa zamesiti fino, glatko testo. Ako se testo lepi za ruke, dodajte slobodno još malo brašna.
Testo staviti u frižider na 10-15 minuta, taman dok spremite fil za kiflice.
U mlevene orahe dodati džem i sve dobro izmešati, da se dobije kompaktna, gusta smesa.
Testo rastanjiti u oblik pravougaonika, debljine 5 mm, pa iseći na kvadrate dimenzija 5 x 5 cm, ili ako želite malo veće.
Na svaki kvadrat staviti po kašičicu fila.
Sada spajati po dva dijagonalna kraja kvadrata i ređati kiflice u pleh, obložen papirom za pečenje.
Kiflice peći na 180*C oko 20 minuta.
Pečene kiflice odmah posuti prah šećerom i vanilin šećerom.
Napomene
Neko ove kiflice zove još i "Božićne kiflice". Inače, kiflice ne moraju obavezno da budu u posnoj varijanti. Umesto margarina, možete koristiti puter, odnosno maslac, biće još ukusnije.Poslovica za danas:-" Ko pod kruškom sedi, taj kruške i jede."-