Perece sa sirom

Perece sa sirom

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Srpska
Keyword: perece, sir, pecivo,grickalice,testo,sir,slano,

Sastojci

  • 250 gr margarina
  • 2 kašike masti
  • 300 gr sira
  • 1 celo jaje
  • 1 žumance
  • 100 ml mleka
  • 2 kašičice soli
  • 800-900 gr brašna mekog

Uputstvo

  • Umutiti penasto margarin i mast. Dodati jaja, sir, mleko i so, pa još jednom sve izmiksati.
  • Na kraju dodavati brašno, malo po malo i zamesiti fino glatko testo. Uviti ga u foliju i ostaviti u firžider sat vremena.
  • Oklagijom rastanjiti testo, na debljinu 1 cm, pa modlom vaditi perece i slagati u pleh. Od ove količine, dobije se puna dva pleha pereca.
  • Perece u plehu premazati umućenim belancetom, posuti susamom ili kimom i peći na 200*C oko 15 minuta.
  • Složiti perece na tacnu i poslužiti.

Napomene

Recept je savršen, lak za napraviti, a perece preukusne. I što duže stoje, sve su lepše. Od ove količine, dobijete otprilike jedan kilogram ispečenih pereca.
Poslovica za danas:
-„Dobar glas vredi kao najveće bogatstvo.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.