Pita sa višnjama
Sastojci
- 500 gr kora za pitu
Fil:
- 4 cela jajeta
- 1,5 čaša šećera (jedna ipo čaša)
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 1,5 čaša griza (jedna ipo čaša)
- 1 kesica praška za pecivo
Ostalo:
- 500 gr višanja, očišćenih i oceđenih
Uputstvo
- Umutiti mikserom, jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke i sve još jednom dobro umutiti. Umućenu smesu ostaviti 10-15 minuta da odstoji.
- Od fila odvojiti 3-4 kašike na stranu i ostaviti za kraj.
- Sada slagati pitu na sledeći način: raširiti jednu koru, premazati je filom, preko nje staviti drugu koru, premazati filom, pa na nju staviti treću koru i takođe premazati filom. Preko fila rasporediti višnje i sve uviti u rolat.
- Isto uraditi sa ostalim korama i rolate složiti u pleh obložen papirom za pečenje.
- Pitu peći na 180*C oko 50 minuta.
- Pečenu pitu pokriti krpom i ostaviti desetak minuta da se prohladi, zatim iseći i obilato posuti šećerom u prahu.
Napomene
Ovo je recept za pitu sa višnjama, ali to vas ne sprečava da umesto višanja upotrebite neko drugo voće, po vašoj želji i ukusu. Ja sam polovinu pravila sa višnjama, a za drugu polovinu kora, kombinovala sam višnje, maline i borovnice. Šta god da odlučite, da stavite od voća, pita će sasvim sigurno biti preukusna.
Poslovica za danas:
-„Dobra misao je pola zdravlja.“-
Lajkujte nas: