Pašićevi pereci

Pašićevi pereci

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Keks
Kuhinja: Srpska
Keyword: kolači,slatko,perece,testo,pašićevi,pereci,modla,šećer

Sastojci

  • 2 cela jajeta
  • 125 gr šećera kristal
  • 125 gr mlevenog badema
  • 125 gr brašna

Uputstvo

  • Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Može da se desi da će vam trebati malo više brašna, od 125 gr, sve zavisi od toga kolika su jaja.
  • Zamesiti lepo, glatko testo, srednje tvrdo, i da se ne lepi za ruke.
  • Testo rastanjiti na debljinu pola centimetra. Modlom vaditi perece i ređati u pleh.
  • Perece premazati umućenim jajetom, posuti kristal šećerom i peći na 200*C, 15 minuta.
  • Pečene perece ostaviti da se prohlade, pa prebaciti na tacnu za kolače ili neku činiju.
  • Ja sam se malo i poigrala, pa sam pored modle za perece, koristila i modlicu za keks, u obliku cveta, te sam spajala po dva cvetića džemom, kao vanilice. Sve u svemu, koji god oblik da korisite, ukus, koji je fantastičan, neće se promeniti.
  • Perece su prvi dan malo tvrđe i hrskavije, ali što duže stoje, to su ukusniji i mekši.

Napomene

Nađoh ovaj recept u jednom starom kuvaru, i ovo nije prvi put da sam se poslužila receptom iz njega. Mogu vam reći da ga čuvam kao oči u glavi😉😁
Poslovica za danas:
-“ Ko svoje tajne čuva za sebe, ostaje uvijek svoj gospodar.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here