Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Može da se desi da će vam trebati malo više brašna, od 125 gr, sve zavisi od toga kolika su jaja.
Zamesiti lepo, glatko testo, srednje tvrdo, i da se ne lepi za ruke.
Testo rastanjiti na debljinu pola centimetra. Modlom vaditi perece i ređati u pleh.
Perece premazati umućenim jajetom, posuti kristal šećerom i peći na 200*C, 15 minuta.
Pečene perece ostaviti da se prohlade, pa prebaciti na tacnu za kolače ili neku činiju.
Ja sam se malo i poigrala, pa sam pored modle za perece, koristila i modlicu za keks, u obliku cveta, te sam spajala po dva cvetića džemom, kao vanilice. Sve u svemu, koji god oblik da korisite, ukus, koji je fantastičan, neće se promeniti.
Perece su prvi dan malo tvrđe i hrskavije, ali što duže stoje, to su ukusniji i mekši.