Rolat sa džemom od kajsija
Sastojci
Rolat:
- 3 cela jajeta
- 200 gr šećera kristal
- 100 ml mleka
- 200 gr brašna mekog
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
Ostalo:
- džem od kajsija i šećer u prahu
Uputstvo
- Dobro mutiti jaja sa šećerom, dok smesa ne pobeli i postane penasta.
- Dodati mleko i vanilin šećer i kratko izmiksati.
- Na kraju dodati prosejano brašno i prašak za pecivo, pa mešati ručno sa varjačom ili špatulom, da se sastojci sjedine.
- Smesu izručiti u veliki pleh od rerne, obložen papirom za pečenje i ispeći.
- Pečenu koru izvaditi iz pleha, vruću premazati džemom od kajsija i uviti u rolat. Ceo rolat uviti u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se potpuno ohladi.
- Ohlađen rolat posuti šećerom u prahu, iseći na kriške i poslužiti.
- Rolat možete poslužiti sam ili sa nekim dodatkom. Ja sam ovaj put, pre služenja, stavila po jednu kuglu sladoleda od oraha, između dve kriške rolata.
Napomene
Ima li bržeg, jednostavnijeg, a lepšeg deserta od rolata. Čak je najlepši, kada je nafilovan samo običnim džemom, umesto nekih raznih filova. Umuti se za par trenutaka, nafiluje i uvije za čas, a pojede brzinom svetlosti.
Poslovica za danas:
-„Bolje nemati, nego otimati.“-
Lajkujte nas: