Dobro mutiti jaja sa šećerom, dok smesa ne pobeli i postane penasta.
Dodati mleko i vanilin šećer i kratko izmiksati.
Na kraju dodati prosejano brašno i prašak za pecivo, pa mešati ručno sa varjačom ili špatulom, da se sastojci sjedine.
Smesu izručiti u veliki pleh od rerne, obložen papirom za pečenje i ispeći.
Pečenu koru izvaditi iz pleha, vruću premazati džemom od kajsija i uviti u rolat. Ceo rolat uviti u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se potpuno ohladi.
Ohlađen rolat posuti šećerom u prahu, iseći na kriške i poslužiti.
Rolat možete poslužiti sam ili sa nekim dodatkom. Ja sam ovaj put, pre služenja, stavila po jednu kuglu sladoleda od oraha, između dve kriške rolata.
Napomene
Ima li bržeg, jednostavnijeg, a lepšeg deserta od rolata. Čak je najlepši, kada je nafilovan samo običnim džemom, umesto nekih raznih filova. Umuti se za par trenutaka, nafiluje i uvije za čas, a pojede brzinom svetlosti.Poslovica za danas:-"Bolje nemati, nego otimati."-