Pizza paketići

Pizza paketići

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Peciva, Testa
Kuhinja: Italian
Keyword: pogacice,lepinjice,kiflice,pica,pecivo,slano,slatko,doručak,večera,šunka,kečap,sir,džem

Sastojci

  • 1 kg brašna mekog
  • 400 ml mleka
  • 1 kockica kvasca
  • 150 ml ulja
  • 3 cela jajeta
  • 2 kašike soli
  • 1 kašičica šećera

Fil:

  • 200 gr šunke
  • 3-4 kašike kečapa
  • 100 gr kačkavalja izrendanog na krupno

Uputstvo

  • U mlako mleko razmutiti kvasac i kašičicu šećera, pa ostaviti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
  • Jaja umutiti viljuškom, pa u malu činiju odvojiti 2 kašike umućenih jaja, za premazivanje paketića. Ostatak jaja sipati u razmućen kvasac.
  • Zatim, dodati ulje, so i brašno i zamesiti lepo, glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti na toplo, oko sat vremena, da naraste i duplira se.
  • Naraslo testo malo premesiti i podeliti na dva dela.
  • Uzeti jedan deo i rasklagijati u oblik pravougaonika. Testo podeliti na pola po dužini, pa zatim popreko seći na trake, širine oko tri prsta. Sada svaku traku, na jednom kraju iseći na manje trakice, ali ne do kraja testa, već do 1cm pre kraja.
  • Napraviti fil od iseckane šunke, kačkavalja i kečapa. Na kraj trake, koja nije isečena, staviti kašičicu fila.
  • Sada fil preklopiti testom, pa okolo pritiskati prstima, da se testo slepi, kako fil ne bi iscureo prilikom pečenja.
  • Nastavti sa preklapanjem do kraja trake, kako bi se formirao paketić.
  • Dobijene paketiće ređati u pleh, obložen papirom za pečenje. Pokriti krpom i ostaviti pola sata da malo naraste.
  • Isto uraditi i sa drugim delom testa. Tako ćete dobiti dva pleha paketića. Ja sam malo smanjila količinu soli, kako bih dobila neutralno testo, pa sam za jedan pleh napravila paketiće sa pica filom, a za drugi pleh, filovala džemom.
  • Paketiće pre pečenja, premazati umućenim jajetom, koje ste na početku odvojili.
  • Peći na 220*C oko 15-20 minuta. Izvaditi iz rerne i pokriti krpom, da odstoje 10-15 minuta, zatim poslužiti.
  • Ukoliko ste paketiće punili slatkim filom, pre služenja ih pospite šećerom u prahu.

Napomene

Odličan recept za jedno fino, mekano pecivo, koje može poslužiti za doručak, večeru ili neku drugu priliku. Najviše me raduje to, što je izdašno, pa mogu da kombinujem dva ukusa, slatki i slani, a tako mi svi ukućani budu zadovoljni i namireni😁
Poslovica za danas:
-„Nemoj dozvoliti da ti se nešto suviše približi, jer sve što jednom postane blisko, čovek poželi da zadrži. A zadržati se ništa ne može.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Testa. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here